Σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά στα Κύθηρα. Δεν θα έχει συνέχεια λέει ο Ευθύμιος Λέκκας – Δεν σχετίζεται με το σεισμό της Αλβανίας (video)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.23 π.μ. στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Το εστιακό του βάθος ήταν 56 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική και είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα έχουμε συνέχεια γιατί τέτοιου είδους σεισμοί δεν δίνουν σεισμική ακολουθία.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνησε ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει καμμία σχέση με το σεισμό της Αλβανίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο ίδιος.

Οι μαθητές στα σχολεία του Ηρακλείου, που μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές, επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα μείνουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Στα Κύθηρα αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν τα σχολεία για λόγους ασφαλείας των μαθητών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο  Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη προκειμένου να ενημερώνεται για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής, που βρίσκεται στο νησί, πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές από το σεισμό.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή