Σήμα για νέα κυβέρνηση δίνουν οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ξένους οικονομικούς αναλυτές

Σήμα για νέα κυβέρνηση δίνουν οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ξένους οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι αναμένουν ράλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο εάν υπάρξει ισχυρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ξένα funds αναμένουν να εκτιμήσουν τη διαφορά που θα προκύψει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας πως μια σαφής επικράτηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, του τραπεζικού κλάδου, των ελληνικών μετοχών και των ομολόγων.

Αν και αυτές οι εκλογές δεν αποτελούν κίνδυνο για τους επενδυτές καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο πρώτα κόμματα έχουν φιλο-ευρωπαϊκή ατζέντα, ωστόσο οι διεθνείς οίκοι δεν έχουν πάψει να τονίζουν πως η καλύτερη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, είναι η νέα κυβέρνηση να είναι φιλική προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αγορά, με τους αναλυτές να προβλέπουν μάλιστα ράλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο εάν υπάρξει ισχυρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Standard & Poors (S&P) θεωρεί ότι  επικείμενες εθνικές εκλογές της Ελλάδας θα είναι καθοριστικές για τη βελτίωση της ανάπτυξης της οικονομίας της, επισημαίνοντας πως υπάρχει δυνατότητα για ισχυρότερα αποτελέσματα στο μέτωπο της ανάπτυξης της οικονομίας εάν γίνουν περισσότερα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε η χώρα να προσελκύσει ισχυρότερες εισροές από επενδύσεις από το εξωτερικό.

Καμία δημοσίευση για προβολή