Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι τραπεζικές μετοχές. Στις 769,68 μονάδες ο Γ.Δ.

Οι έλληνες πωλούν οι ξένοι αγοράζουν στο ΧΑΑ

Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψε κέρδη ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, χάριν κυρίως των τραπεζικών μετοχών. Ο τραπεζικός δείκτης με εντυπωσιακή άνοδο έκλεισε στις 881,80 μονάδες, με κέρδη 3,51%, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί πέντε πτωτικών συνεδριάσεων.

Στις 769.68 μονάδες

Ο γενικός δείκτης κέρδισε ποσοστό 0,95% και έκλεισε στις 769,68 μονάδες. Εκτός από τον τραπεζικό δείκτη, και οι υπόλοιποι κατέγραψαν κέρδη, αν και σε μικρότερα ποσοστά. Ο δείκτης της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2.027,46 μονάδες (+1,03%) της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης στις 1.232,84 μονάδες (+0,44%) και της Μικρής Κεφαλαιοποίησης στις 4.219,95 μονάδες (+0,84%).

Η δημοπρασία εντόκων
Στο μεταξύ, το ποσό των 813 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να υποχωρεί στο 1,09% έναντι του 1,25% που ήταν στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,49 φορές, από 3,18 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,09%.
Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 929 εκατ. Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,49 φορές.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.