Σήμερα η έκθεση των θεσμών για την 6η αξιολόγηση και την εκταμίευση 640 εκατ. ευρώ

Σήμερα (Τετάρτη) ανακοινώνεται από την Κομισιόν η έκθεση των Θεσμών για την 6η αξιολόγηση της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η έκθεση θα είναι “γενικά θετική” ως προς τα προαπαιτούμενα, γεγονός που θα επιτρέψει στο Eurogroup την αποδέσμευση της επόμενης “δόσης” των 640 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη ομολόγων των Κεντρικών Τραπεζών και τραπεζών της ΕΕ.

Στην έκθεσή της η Κομισιόν θα επισυνάψει και παρατηρήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα υποχρεώσεων και παρεμβάσεων της κυβέρνησης που καθυστέρησαν λόγω των έκτακτων συνθηκών της κρίσης του κοροναϊού.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών, επικυρώθηκε και το πόγραμμα SURE της κομισιόν για τη στήριξη της απασχόλησης. Από το πρόγραμμα αυτό η  η Ελλάδα αναμένεται να αποροφήσει 1,5 δισ ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές επιδότησης της εργασίας λόγω της κρίσης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Επίσης το Συμβούλιο απασχόλησε και η δημιουργία του νέου Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο  “πάιρνει φτερά” μετά τη Συμφωνία Μέρκελ – Μακρόν και ενώ αναμένεται και η συναφής πρόταση της Κομισιόν στις 27 Μαϊου.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή