Σκληρά μέτρα για την πανδημία του κοροναϊού στην Ιταλία – Ο Κόντε «κόβει στα τρία» τη χώρα που πιέζεται από το δεύτερο κύμα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό διάταγμα το οποίο περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο την μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, και αναμένεται να τα παρουσιάσει αναλυτικά στους Ιταλούς αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Δείτε ακόμη: Ο Μπορέλ κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ερντογάν για την τρομοκρατία στην Ευρώπη – «Εκστρατείες χειραγώγησης στα social media»

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Τρεις ζώνες

Η τηλεεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι, «ουσιαστικά, τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

Διαβάστε ακόμη 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή