Σκληρή απάντηση και διάβημα του υπ. Εξωτερικών στους ισχυρισμούς του Αζερμπαϊτζάν για ανοχή της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις

Με εξαιρετικά αυστηρό ύφος, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τα μυθεύματα που προέρχονται από το Αζερμπαϊτζάν και υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα «κάνει πλάτες» σε τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της χώρας του Καυκάσου.

Αναλυτικά, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».

Καμία δημοσίευση για προβολή