Σκληρή σύγκρουση Μητσοτάκη – Πολάκη στην Βουλή: “Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ – Είστε ένα και το αυτό κ. Τσίπρα”

Την αποπομπή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος, όπως ανέφερε, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. «Είστε ένα και το αυτό», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί σκληρή σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Η στιχομυθία ήταν η εξής:

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Ναι . Εχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με όσους είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχουμε. Αν έχετε εσείς φέρτε τις αποδείξεις.

    ΠΟΛΑΚΗΣ: Ασχετε

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Ανεβάστε την μάσκα σας σας παρακαλώ

    ΠΟΛΑΚΗΣ: Είστε άσχετος

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σας τιμά κ. Τσίπρα αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά. Ενός τέω υπουργού Υγείας Με χυδαίο και αγορέο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει. Αυτός είναι και αυτόν ανέχεστε. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση για την ανάγκη συναννόησης. Με ποιον; Με τον κ Πολάκη; Όχι δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν μάτι στους αντιεμβολιαστές καθημερινά. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη και ξαναελάτε να μιλήσουμε για συνεννόησh.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα επισήμανε πως δεν κατέθεσε καμία πρόταση και σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι η δημιουργία περισσότερων ΜΕΘ αλλά να μην φτάνουν εκεί, δηλαδή να εμβολιάζονται.

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει πως θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών και ρώτησε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα για να στηρίξει τους εμβολιασμούς.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στρατηγική αναπροσαρμόζεται λόγω της εξέλιξης της πανδημίας.

Καμία δημοσίευση για προβολή