Στο Μιλάνο και σε όλη την Λομβαρδία, ο κοροναϊός προκάλεσε εξαπλάσιο αριθμό νεκρών, απ΄ ό,τι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος

Μία σοκαριστική διαπίστωση για τον κοροναϊό στην Ιταλία αποκάλυψε ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, Ντομένιο Αρκούρι.

Όπως δήλωσε: “Στο Μιλάνο και σε όλη την Λομβαρδία, ο κοροναϊός προκάλεσε εξαπλάσιο αριθμό νεκρών, απ΄ ό,τι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, με τους βομβαρδισμούς, στον άμαχο πληθυσμό: τους τελευταίους δυο μήνες πέθαναν 11.851 άνθρωποι, πριν οκτώ δεκαετίες, είχαμε δυο χιλιάδες θύματα”.

“Οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά και να έχουμε επίγνωση ότι ζούμε μια μεγάλη τραγωδία, την οποία δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας”, πρόσθεσε. “Χωρίς την αναγκαία ασφάλεια, η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης θα ακυρωθεί εν ριπή οφθαλμού”, τόνισε ο Ιταλός επίτροπος για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, σύμφωνα με τον οποίο “απαγορεύεται κάθε είδος αυτοσχεδιασμού, διότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία όσων περισσότερων πολιτών γίνεται”.

Μειώνονται οι νεκροί στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 175.925. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.227. Παράλληλα, 44.927 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 172.434 και είχαν χάσει την ζωή τους 22.745 άνθρωποι ενώ 42.727 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 482 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα. 2.200 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.733 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 25.007 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.031 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.381 και οι νεκροί 12.050. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.184, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.965. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.692, με 1.059 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή (όνο 2 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 93 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 363 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η μεγάλη πρόκληση, τώρα, είναι να μπορέσει να ελεγχθεί επαρκώς η κατάσταση των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό, για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν θεραπευθεί, και μόνον στην συνέχεια να ξαναρχίσουν να έχουν επαφές με μέλη της οικογένείας τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία δημοσίευση για προβολή