Σοκ και δέος στον Άγιο Παντελεήμονα : 40 τα κρούσματα κοροναϊού στο γηροκομείο – Σε νοσοκομεία αναφοράς οι ηλικιωμένοι

κοροναϊός γηροκομείο Αγιος Παντελεήμονας

Σοκ προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί  στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κοροναϊού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε ότι, όπως φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους, κάποιοι από τους νοσηλευτές νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες!

Τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40 και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο, στην οδό Μιχαήλ Βόδα στον Άγιο Παντελεήμονα, έγιναν γνωστά το απόγευμα της Τετάρτης (20.09.2020) και η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που αμέσως εκεί βρέθηκαν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τα κρούσματα στο γηροκομείο ήταν 32, ανάμεσά τους τουλάχιστον 21 ηλικιωμένοι.

Κανείς δεν ξέρει σε ποιόν αριθμό μπορεί να φτάσουν τα κρούσματα

Όμως ο απολογισμός αυξήθηκε, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει, αφού θετικοί έχουν βρεθεί εκτός από ηλικιωμένους και εργαζόμενοι στο γηροκομείο.

Εκείνο που κανείς δεν ξέρει ακόμα είναι το πως έφτασε ο κοροναϊός στο γηροκομείο.

Χθες, πάντως, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι  συνήθως είναι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον κοροναϊό και χωρίς να το γνωρίζουν μεταφέρουν τον ιό στη δομή.

Ερωτηθείς ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αν ο άνθρωπος που ήταν θετικός στον κοροναϊό, το γνώριζε αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε να πηγαίνει στη δουλειά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε “αυτό θα το δούμε”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι νοσηλευτές να είχαν νοσήσει δυο εβδομάδες πριν!

Εικόνες θλίψης

Από τα ξημερώματα σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των ηλικιωμένων, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

Άνθρωποι σε κατάκλιση, με σοβαρά νοσήματα, μεταφέρονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν, Ασκληπιείο.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με εργαζόμενους που φορούν ειδικές στολές έχουν ήδη πάρει από το γηροκομείο 10 ηλικιωμένους και αναμένεται η μεταφορά άλλων οκτώ.

Καμία δημοσίευση για προβολή