Στα χαμηλότερα επίπεδα του επταμήνου έπεσε η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα δούμε πιο οικονομικούς λογαριασμούς το Φεβρουάριο

 

Στα χαμηλότερα επίπεδα του επταμήνου έπεσε σήμερα (17 Ιανουαρίου) η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και διαμορφώθηκε στα 132,48 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Πρόκειται για μείωση κατά 35,19% σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα των συναλλαγών.

 

Η υποχώρηση της μέσης χρηματιστηριακής τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, αποδίδεται στη μεγάλη συμμετοχή των φθηνών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα ηλεκτροπαραγωγής. Σήμερα οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν στο 51,97% του συνολικού ενεργειακού μίγματος. Οι εισαγωγές ρεύματος κατέχουν το 24,46%, ενώ το ακριβό φυσικό αέριο αντιστοιχούσε μόλις στο 9,39%.

Σημειώνεται ότι την 1η Ιανουαρίου η μέση τιμή ήταν στα επίπεδα των 270 ευρώ ενώ τις τελευταίες μέρες κινείτο στα επίπεδα των 200 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Η πτωτική τροχιά των τιμών του αερίου και της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα περάσουν στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου.

Στις 20 Ιανουαρίου οι πάροχοι θα ανακοινώσουν τους τιμοκαταλόγους του επόμενου μήνα. Οι πληροφορίες μιλούν για εύρος τιμών (ονομαστικές χωρίς τις επιδοτήσεις) στα 0,20 με 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή