Στα χέρια της οικογένειας Ανιέλι πρόκειται να περάσουν οι La Repubblica και La Stampa

Η οικογένεια Ανιέλι σχεδιάζει να εξαγοράσει έναν από τους πιο μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ιταλίας, τον GEDI Gruppo Editorials SpA, ο οποίος μεταξύ άλλων εκδίδει τις ημερήσιες εφημερίδες La Repubblica και La Stampa.

Οι Ανιέλι είναι ήδη βασικοί μέτοχοι στον Όμιλο Economist Group, το οποίο εκδίδει το γνωστό περιοδικό The Economist.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η μητρική εταιρεία των Ανιέλι, Exor NV, συμφώνησε να εξαγοράσει ποσοστό 44% της GEDI Gruppo Editoriale SpA από την CIR SpA της οικογένειας De Benedetti με τίμημα 102,5 εκατ. ευρώ.

Η Exor, που ήδη κατέχει το 6% της GEDI, θα κάνει προσφορά εξαγοράς και για τις υπόλοιπες μετοχές.  Η Exor, υπό την ηγεσία του 43χρονου CEO Τζον Έλκαν, ελέγχει μεταξύ άλλων την Fiat Chrysler Automobiles NV και την Ferrari NV.

Οι δισεκατομμυριούχοι Ανιέλι έχουν μακρά ιστορία με την La Stampa, τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα του Τορίνο, πόλη όπου «γεννήθηκε» η Fiat το 1899.

Κατά τη δεκαετία του ’20 η οικογένεια είχε αγοράσει την εφημερίδα και εννέα δεκαετίες αργότερα, το 2016, συγχωνεύθηκε με το Gruppo Editorial του De Benedetti L’Espresso SpA για τον σχηματισμό του ομίλου  GEDI.

Η Repubblica με έδρα τη Ρώμη, που διαγωνίζεται με την Corriere della Sera του Μιλάνο σε κυκλοφορία, ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’70 και αυτή τη στιγμή θεωρείται η φωνή της μετριοπαθούς ιταλικής κεντροαριστεράς.

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019 η La Repubblica πουλούσε 152.000 έντυπα ημερησίως, ενώ η La Stampa πουλούσε 99.000.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή