Στα Ελβετικά δικαστήρια οι ομολογιούχοι της Folli Follie

Αίτημα σε ελβετικό δικαστήριο καταθέτουν ομολογιούχοι για τη μη διακοπή της παραγραφής των απαιτήσεών τους από τη Folli Follie.

Οι ομολογιούχοι επιδιώκουν να μην απολέσουν το δικαίωμά του και τη δυνατότητα να καταθέσουν αγωγή κατά της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας UBS AG, κύριας αναδόχου της ομολογιακής έκδοσης του 2017 ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα εκπροσωπούνται ομολογιούχοι που είχαν αγοράσει ομόλογα 27-28 εκατ. ελβετικά φράγκα, σε όρους ονομαστικής αξίας. Η τελευταία αποτίμηση των χρεογράφων στη δευτερογενή αγορά είναι στο 9% της ονομαστικής αξίας τους.

Βέβαια ο δρόμος από την αίτηση διακοπής της παραγραφής μέχρι την κατάθεση της αγωγής κατά της UBS είναι μακρύς αφού η ομάδα ομολογιούχων θα πρέπει να βρει κεφάλαια για να στηρίξει τη νομική της εκπροσώπηση στα ελβετικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με πηγές που χειρίζονται την υπόθεση το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση αυτών των κεφαλαίων, -το ύψος των οποίων παραμένει άγνωστο-, μέσω fund.

Το συγκεκριμένο ομόλογο, εκδόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις και rating μέσω της λουξεμβουργιανής θυγατρικής της FF Gour και εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο ελβετικό χρηματιστήριο στις 31 Οκτωβρίου του 2017. Η UBS είχε καταγγείλει το ομόλογο πέρυσι τον Αύγουστο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ