Σταθεροποίηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο κλείσιμο
Ðôþóç ôéìþí óôï ÷ñçìáôéóôÞñéï Áèçíþí ëüãù ôïõ êïñïíïúïïý, ÄåõôÝñá 9 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στασιμότητα και νευρικότητα χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κρατά τελικά το επίπεδο των 800 μονάδων, αλλά και με εμφανή απουσία ανοδικής δυναμικής.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, από την αγορά εξακολουθούν να απουσιάζουν οι ξένοι επενδυτές, ενώ οι αντιστάσεις πάνω από την περιοχή 800-820 μονάδων παραμένουν ισχυρές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 800,76 μονάδες, ενώ  κινήθηκε μεταξύ 796,12 μονάδων (-0,48%) και 806,74 μονάδων (+0,85%). Ο τζίρος ανήλθε στα 53,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,7 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό , η Εθνική με το +4,83% και η Τέρνα Ενεργειακή με το +3,5% κράτησαν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, όπως και τα άνω του 1% κέρδη στα Ελληνικά Πετρέλαια, στην Alpha Bank και στη Βιοχάλκο. Ήπια ανοδικά έκλεισαν και οι Eurobank, Aegean, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Titan.

Στον αντίποδα, Πειραιώς και ΕΧΑΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων με απώλειες 2,61% και 2,09% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΟΤΕ και Coca Cola.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή