Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό περνούν δύο κοινοπραξίες

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την γραμμή 4 του μετρό συνολικού ύψους άνω των 1,8 δισ. ευρώ με τη διοίκηση της Αττικό Μετρόν να ενημερώνει πως εγκρίθηκε το πρακτικό τεχνικής αξιολόγησης.

Έτσι στην επόμενη φάση περνούν δύο όμιλοι: η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – Ansaldo STS και η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Ghella SpA – Alstom Transport καθώς είχαν καταθέσει και πλήρεις προσφορές.

Το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα κριθεί από την οικονομική προσφορά που θα καταθέσουν καθώς στην τεχνική βαθμολογία υπήρχε προβάδισμα της δεύτερης κοινοπραξίας.

Ωστόσο η γραμμή 4 του μετρό που θα συνδέσει το Γαλάτσι με το Γουδί είναι όμηρος της προσφυγής που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την εταιρεία Μυτιληναίος για την υπόθεση που αφορά τα θέματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου προσδιορίζεται για τις αρχές του Φθινοπώρου.

Εάν είναι αρνητική ο διαγωνισμός δεν κινδυνεύει αν όμως είναι θετική, όπως εκτιμούν στο υπουργείο Υποδομών μπορεί να βάλλει εμπόδια στους δημόσιους διαγωνισμούς τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή