Στην τελική ευθεία η συμφωνία CVC και της MIG για το ΥΓΕΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμφωνία του CVC Capital Partners και της MIG για την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει ο όμιλος στο Υγεία (70,38%) αναφέρει ρεπορτάζ του capital.gr (Βασιλική Κουρλιμπίνη)

Με την προθεσμία για την ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence) να λήγει στις 30 Ιουνίου, η επικύρωση του deal περνά στη συνέχεια από τους μετόχους. Οι εξελίξεις τρέχουν και η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Υγεία έχει οριστεί για τις 5 Ιουλίου.

Διευρύνεται ο ρόλος της CVC

Η επικύρωση της συμφωνίας, η οποία θα σηματοδοτήσει και τη σημαντική διεύρυνση της παρουσία του CVC στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης μετά την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan πέρσι τον Απρίλιο και με τη μετέπειτα απόκτηση της γενικής κλινικής Iaso General στο Χολαργό, αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες, επανακαθορίζοντας τους ισχυρούς παίχτες του χώρου.

Όπως, άλλωστε, σημειώνουν στελέχη του κλάδου, αυτός είναι και ο λόγος που η είσοδος του επενδυτικού κεφαλαίου, μέσω της Hellenic Healthcare Hellenic Healthcare Sarl, εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της CVC Capital, έχει εγείρει αντιδράσεις.

Σημειώνεται πως στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται επίσης η γενική μαιευτική και παιδιατρική κλινική Μητέρα, το μαιευτήριο Λητώ, το Hygeia Hospital Tirana στην Αλβανία, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής Αλφα-LAB, όπως και η εταιρεία εμπορίας ειδικών υλικών, αναλωσίμων, φαρμακευτικών ειδών και ειδών ιατρικής γενικής χρήσης (Y-LOGIMED A.E.). Επιπλέον, στη MIG παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στον επενδυτικό βραχίονα του CVC, τη Hellenic Healthcare, ένα δικαίωμα ενδεχομένως θα ασκηθεί.

Το χάσμα των προσφορών

Η προσφορά του CVC για το μερίδιο της MIG στο Υγεία ήταν ανταγωνιστική και σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την πρότερη δημόσια πρόταση του ομίλου Αποστολόπουλου. Το Υγεία αποτιμήθηκε στα 410-420 εκατ. ευρώ, μαζί με τον δανεισμό και η προσφορά του CVC ανέρχεται τα 198 εκατ. ευρώ από το CVC. Η πλευρά Αποστολόπουλου έκανε μεν το αρχικό χτύπημα για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ τον περασμένο Νοέμβριο, προσφέροντας  0,45 ευρώ ανά μετοχή. Το CVC Capital Partners όμως, και ενώ είχαν δοθεί πληροφορίες από τη MIG προς το fund στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας, προχώρησε δεσμευτική προσφορά στα 0,92 ευρώ ανά μετοχή.

Aπό το newsroom του economico.gr, με πληροφορίες από το capital.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή