Στις 20 Νοεμβρίου η απόφαση για το επίδομα Χριστουγέννων

Στα τέλη Νοεμβρίου θα ξέρει η κυβέρνηση αν και πόσος δημοσιονομικός χώρος θα υπάρχει προκειμένου να προχωρήσει στην χορήγηση ενός έκτακτου χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους οικονομικά ασθενέστερους. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο περιορισμός των δαπανών στον οποίο προχώρησε η νέα κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει στα κρατικά ταμεία ένα ποσό που ανέρχεται σε 340 εκατομμύρια ευρώ. 

Από αυτά όμως η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει ένα «ποσό ασφαλείας» για πιθανές έκτακτες ανάγκες και κυρίως για την κάλυψη των δικαστικών αποφάσεων για αναδρομικά. 

Ως εκ τούτου, το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει τι χρήματα θα έχει διαθέσιμα για παροχές στα τέλη του έτους. 

«Θα πρέπει να ξαναμετρήσουμε στις 20 του μηνός για να δούμε, εάν δημιουργήθηκε κάποιος χώρος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να κάνει «τα αδύνατα δυνατά» για να βρεθεί «χώρος» ώστε να δοθεί ένα επίδομα, ακόμα και αν αυτό σε στοχευμένες και κοινωνικά πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

«Φορολογικό των ανέργων» 

«Φορολογικό των ανέργων» χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών ο κ. Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι βασικό μέλημά της κυβέρνησης είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη μέσω νέων επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Το στοίχημα αυτό είναι καθοριστικό και για την περαιτέρω υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και πιο συγκεκριμένα αυτών που αφορούν την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους επαγγελματίες και τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

Επίσης, η κυβέρνηση διαμήνυσε για μία ακόμα φορά μέσω του υφυπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση περαίωσης, διαψεύδοντας σχετικές φήμες που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.