Στο κενό η προσπάθεια Τσίπρα για συμπόρευση- Χωρίς Γεννηματά και Παπανδρέου η εκδήλωση για τη «γέφυρα Μπούλμαν»

Με κεντρικούς ομιλητές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν, πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η εκδήλωση «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη».

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να γεμίζει η αίθουσα. Στο πάνελ των ομιλητών, μεταξύ άλλων, είναι η Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Στις 20.30 θα μιλήσει ο Τσίπρας και θα απευθύνει κάλεσμα

Για τις 20:30 είναι προγραμματισμένη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επαναλάβει το κάλεσμά του στις προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στην Ακροδεξιά και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στη εκδήλωση είχαν κληθεί η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο από την πρώτη στιγμή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα παραστεί, ούτε η ίδια αλλά ούτε και τα στελέχη του κόμματος της. Λίγες ημέρες αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν θα παραστεί και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ποιοί δίνουν το παρόν

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των όποιον ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Φώτης Κουβέλης ο Δημήτρης Βίτσας και η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου . Στην εκδήλωση και ο νέος υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας, καθώς και αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρών δίνουν και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ενώ στην εκδήλωση βρίσκεται και ο κύριος Χατζησωκράτης καθώς και ο γραμματέας του κόμματος κ. Καλπάκης.

Την εκδήλωση παρακολουθούν και οι Νίκος Κοτζιάς, Μαρία Ρεπούση, Νικος Μπίστης, Ευάγγελος Αντώναρος και Σπύρος Δανέλης. Από την Νέα Δημοκρατία στην εκδήλωση βρίσκεται ο Σίμος Κεδίκογλου.

Περισσότερα σε λέξεις


Στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε την Κυριακή η Λούκα Κατσέλη, είναι «να τεθούν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να αναζητηθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής -στην οποία συν-προεδρεύει η κυρία Κατσέλη- για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο, «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Progressive Society» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρσελ Μερς, θα μιλήσουν για την «Ευρώπη 2019-2024: οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ