Στο “κόκκινο” έκλεισαν τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης – Σε αρνητικό έδαφος οδηγεί η ανεργία τη Wall Street

Αρνητική η εικόνα των χρηματιστηρίων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Wall Stree.

Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να υποχωρεί 0,75%. Με  πτώση 1,4% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 1,2%. Η πιότερες απώλειες 0,86% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να υποχωρεί 0,73%.

Οι αγορές Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Δανίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Η τεράστια αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ φαίνεται να ασκεί πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την ώρα η πτώση στις ευρωαγορές δείχνει πως οι επενδυτές επικεντρώνονται στις μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχωρούσε πάνω από 100 μονάδες.

Απώλειες και για τον S&P 500 όπως και για τον Nasdaq, έχοντας ως «βαρίδι» την πτώση των τεχνολογικών μετοχών.

Η Amazon υποχωρούσε πάνω από 1,8%, έχοντας ενισχυθεί ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για τη μετοχή του Netflix, σε αρνητικό έδαφος Αlphabet και Apple.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 3,1% στα 34,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,87% χαμηλότερα στα 1.736 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει στο 0,67%.