Η Κομισιόν ζητεί την αποχώρηση 5.200 υπεράριθμων συμβασιούχων. Τί σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ενας από τους κρίσιμους αστερίσκους της έκθεσης της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία είναι θετική για την Ελλάδα, αφορά στα προβλήματα που εντοπίζει σε σχέση με τις προσλήψεις αλλά και τους συμβασιούχους.

Ειδικότερα, αν και σε γενικές γραμμές, στην έκθεση εκφράζεται η ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχεία προώθηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όλων των επιμέρους αλλαγών στο δημόσιο συμπεριλαμβανομένης και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας τοποθέτησης γενικών γραμματέων με την έννοια που τους δίνει ο νόμος για το επιτελικό κράτος ως τις αρχές του 2020, η Κομισιόν εντοπίζει προβλήματα με τις προσλήψεις.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων την άνοιξη και το καλοκαίρι του χρόνου δεν έχει γίνει μεγάλο μέρος από τις 6628 μόνιμες προσλήψεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για φέτος δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ωστόσο ο αριθμός των συμβασιούχων όπως τονίζεται στην έκθεση συνέχισε να αυξάνεται σταδιακά από την αρχή του χρόνου έχοντας φτάσει κοντά στους 77.000 από 71.643 που ήταν η συμφωνημένη οροφή προσλήψεων για το φετινό χρόνο

Προτείνεται λοιπόν οι 5200 «υπεράριθμοι» συμβασιούχοι του δημοσίου να αποχωρήσουν με κάποιο τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει στα συμφωνημένα όρια σε ότι αφορά τον αριθμό τους προσωπικού και το μισθολόγιο για το δημόσιο.

Βεβαίως η Κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί στο θέμα τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά οι αριθμοί θα επανέλθουν στα συμφωνημένα επίπεδα με την μη ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού αυτού .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή