Στο "στόχαστρο" της οικονομικής αστυνομίας τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του Ρουβίκωνα

Τον τρόπο που ο “Ρουβίκωνας” συγκεντρώνει χρήματα προκειμένου να πληρώνονται εγγυήσεις για μέλη που κινδυνεύουν με προφυλάκιση, έχει βάλει στο στόχαστρο η οικονομική αστυνομία. 

Τα ποσά αυτά μάλιστα ανέρχονται πολλές φορές σε χιλιάδες ευρώ και το ζητούμε πλέον για την οικονομική αστυνομία είναι από που προέρχονται.

Όπως επισημαίνεται, στο παρελθόν αρκετές φορές μέλη της συλλογικότητας απηύθυναν εκκλήσεις για τη συλλογή χρημάτων. Με παρόμοιο τρόπο είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα που χρειάστηκαν αντί εγγύησης ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, ώστε να μην προφυλακιστεί, μετά από την επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Βουλής.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Οικονομική Αστυνομία πρόκειται να διερευνήσει τη ροή του χρήματος. Στην περίπτωση που τα ποσά τα οποία είχαν κατατεθεί προς υποστήριξη των μελών της αναρχικής συλλογικότητας δεν είναι “καθαρά” θα υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Πάντως, το ηγετικό στέλεχος του “Ρουβικώνα” είχε υποστηρίζει ότι τα χρήματα προέρχονται από οικονομική καμπάνια η οποία διεξήχθη και από προσφορές αλληλέγγυων.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ