Στο Βερολίνο και ο Πούτιν για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Να μην τρέφουμε υπερβολική αισιοδοξία για την εκκεχειρία, δήλωσε ο Λαβρόφ

Θα παρευρεθεί τελικά και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη Διάσκεψη του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.  Παρ ότι αρχικώς, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παρευρεθεί, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει για τη Γερμανία.

Την ίδια ώρα  ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στην Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα.Ωστόσο,  εξέφρασε τη λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα…Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Καμία δημοσίευση για προβολή