Στόχος της Apple η αύξηση των πωλήσεων με μειώσεις τιμών στα iPhone

Η Apple θα πρέπει να προβεί σε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της μέσης τιμής πώλησης για τα νέα μοντέλα  iPhone, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς φθηνότερα μοντέλα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η  Deutsche Bank έγραψε ότι οι μέσες τιμές πώλησης  για την κατηγορία  – κλειδί βασικών προϊόντων της εταιρείας, θα μειώνονταν μεταξύ 4% και 6% στο οικονομικό έτος 2020, χάρη στη φθηνότερη τιμή του iPhone 11 – που ξεκινά από 699 δολάρια, σε σχέση με το iPhone XR του περασμένου έτους , η οποία ξεκίνησε στα $ 749 – μαζί με μειωμένες τιμές για τις προηγούμενες γενιές, όπως το iPhone 8 και το 8 Plus.

Ο αναλυτής Jeriel Ong εκτιμά ότι αυτά τα μοντέλα θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων μονάδων iPhone τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Jeriel Ong παρατήρησε ότι οι φθηνότερες τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες πωλήσεις , αν και «δεν έχουμε ακόμα αρκετά έντονη αίσθηση πως η τιμολόγηση, σε συνδυασμό με τα νέα σύνολα χαρακτηριστικών των νέων iPhones, θα επηρεάσει τη συνολική ζήτηση μονάδων».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg , η Apple αναμένεται να παραδόσει σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο περί τα  182,7 εκατομμύρια iPhone σε όλο το 2020, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 1,1% σε ετήσια βάση. Η μέση τιμή πώλησης αναμένεται να είναι $ 759,85, σημειώνοντας ετήσια πτώση 2,3%.

Το 2018, το iPhone αντιπροσώπευε πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων της Apple, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Ο Piper Jaffray δημοσίευσε μια έρευνα από τους κατόχους και χρήστες  iPhone έδειξε «περιορισμένο ενθουσιασμό» για τα μοντέλα που μόλις κυκλοφόρησαν, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει οι εκδόσεις σε χαμηλότερες τιμές.

Με δεδομένη την «υπόσχεση των συσκευών 5G στον ορίζοντα», οι χρήστες που αναβαθμίζουν τα iPhones τους επόμενους 12 μήνες είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου. Αυτό σημαίνει  χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης (ASP) για τα  iPhones φέτος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Olson.

Επίσης, η Rosenblatt Securities επεσήμανε  ότι οι μειώσεις της ASP ήταν «η κύρια ανησυχία για τις πωλήσεις του iPhone φέτος».

Πηγή: Bloomberg

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ