Στόχος της Attica Bank ο διπλασιασμός χορηγήσεων και καταθέσεων

Βασικοί στόχοι της Attica Bank για την επόμενη πενταετία είναι ο διπλασιασμός των χορηγήσεων και των καταθέσεων της Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της τράπεζας Κ. Μητρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Θ. Παντάλακης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Αντ. Βαρθολομαίος ανέφεραν ότι ο στόχος είναι την επόμενη πενταετία να διπλασιαστούν οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις της τράπεζας. Όπως είπαν η νέα στρατηγική εστιάζει:

  • Στη διεύρυνση του πελατολογίου πέραν των μηχανικών που αποτελούν την παραδοσιακή πελατεία στην τάξη των επαγγελματιών και στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε τομείς που συνδέονται με την ενέργεια το περιβάλλον και τις υποδομές (πχ υπεργολάβοι) .
  • Στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης της τράπεζας και ιδιαίτερα της επαφής με τον πελάτη.
  • Στην τιτλοποίηση και του υπολοίπου των NPLs της τράπεζας που παραμένουν στην τράπεζα μετά τις δύο τιτλοποιήσεις που έχουν προηγηθεί και είναι ύψους 700-800 εκατ.
  • Στην επίτευξη ικανοποιητικής απόδοσης για τους μετόχους που στήριξαν την τράπεζα αυτό το διάστημα

Στο πλαίσιο αυτό η Attica Bank καταρτίζει μια νέα γενιά τραπεζικών προϊόντων τα οποία θα παρουσιάζει το επόμενο διάστημα ανά δίμηνο. Ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται το δίκτυο των 55 καταστημάτων που διαθέτει, ακολουθώντας στρατηγική που διαφέρει από τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα οι εταιρικές χρηματοδοτήσεις μεταφέρονται σε δυο κεντρικά καταστήματα ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα μειώνονται σε μέγεθος και επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση της λιανικής τραπεζικής.

Παράλληλα η Attica Bank έχει εφαρμόσει δύο προγράμματα εθελουσίας και σήμερα απασχολεί 732 εργαζόμενους. Ο δείκτης κεφαλαικής επάρκειας είναι στο 15,2%, έναντι ελάχιστου εποπτικού ορίου στα 12,92%. Η τράπεζα τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει τους δείκτες της.

Η παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν 1,1 δισ. ευρώ και πλέον έχει μηδενιστεί που σημαίνει ότι την τελευταία τριετία επιστράφηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Τέλος όπως ανέφερε ο CFO Κουτσογιάννης ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 64% που είναι ο μικρότερος της αγοράς. Τα λειτουργικά έξοδα σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 9%, ενώ ο δείκτης κάλυψης από 61% έχει υποχωρήσει στο 32% και το NPE Ratio διαμορφώνεται στο 37%. Τέλος είπε ότι οι καταθέσεις της Attica Bank αυξήθηκαν κατά 16% στο εξάμηνο.

[/more]

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ