Επικίνδυνα παιχνίδια στην αναθεώρηση του Συντάγματος - Επική ''κωλοτούμπα'' Κατρούγκαλου!

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα… σοβαρότητας. Με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε τακτικισμούς και σε παιχνίδια με το Σύνταγμα μόνο και μόνο για να περάσει τις δικές της θέσεις.

Μια τόσο σοβαρή διαδικασία έχει μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία.

Την προτροπή του πρωθυπουργού για… »κωλοτούμπα» ακολούθησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος με παροιμιώδη ικανότητα μέσα σε δύο ώρες έκανε στροφή 180 μοιρών.

Ώρα 17:40 ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνομιλία του με περίπου 20 κοινοβουλευτικούς συντάκτες και παρουσία του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία κάνει cheating – πονηριές.

Λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151». Στο ερώτημα δε αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται την αποχή από την ψηφοφορία, είπε «Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που σε άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς».

Να σημειωθεί πως ήδη από το πρωί υπάρχουν πληροφορίες πως ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται το επιτελείο της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέσει σε αναγκαστική αποχή από την ψηφοφορία τόσους βουλευτές όσοι χρειάζονται ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των 180 και να αφαιρέσει από τη ΝΔ την προνομία της δυνατότητας αλλαγής του άρθρου 32 στην επόμενη Βουλή ακόμη και με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.

Δύο ώρες αργότερα, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια και ζήτησε τον λόγο. Ακολουθώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε περί fake news ανασκευάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει.

Τι προηγήθηκε; Κατά πληροφορίες συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την δημοσιοποίηση δηλώσεων Κατρούγκαλου ότι η ΝΔ κάνει κλεψιά επικοινώνησαν με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών από τον οποίο ζήτησαν εξηγήσεις και τον κάλεσαν να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις.

Περισσότερα σε λέξεις

«Το τελευταίο ημίωρο – μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Όσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας. Πληροφορήθηκα όμως ότι επί αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ.

Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει «Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηρία και μετά την συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφύγαμε σε fake news. Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επί fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ