Συναγερμός στην Ευρώπη. Στις Βρυξέλλες για τον νέο κοροναϊό ο Κικίλιας

Σε συναγερμό εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κοροναΪού βρίσκεται η Ευρώπη, ιδιαιτέρως οι χώρες – μέλη της Ε.Ε., με τους διεθνείς εμπειρογνώμονες, κυρίως παθολόγους λοιμώξεων, του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, στην έδρα του Οργανισμού, στη Γενεύη, προκειμένου να καταλήξουν σε νέα, επικαιροποιημένα συμπεράσματά για την επιδημία του νέου κοροναϊού, αποτελέσματα τα οποία αναμένει με ιδαίτερο ενδιαφέρον η διεθνής επιστημονική κοινότητα, αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο σημερινό έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό COVID-19.

Το Συμβούλιο ξεκινάει στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

Μετά το τέλος του έκτακτου Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα προβεί σε δηλώσεις.

Σε εσωτερική περιδίνηση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή