Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για “κρούσματα” μαζικών υπαίθριων συναθροίσεων. Αναμένεται νέα παρέμβαση Χαρδαλιά .

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στην Πολιτική Προστασία τα αλλεπάλληλα “κρούσματα” μαζικής απειθαρχίας στα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται κατά την φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Πληροφορίες του Economico, μάλιστα, αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να αναφερθεί με εξαιρετικά αυστηρές συστάσεις και προειδοποιήσεις.

Χθες, δεύτερο βράδυ μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την έξοδο από την καραντίνα σημαδεύτηκε από την ένταση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία στην Αγία Παρασκευή, όπου νεαροί μαζεύτηκαν «ο ένας πάνω στον άλλο» κατά το κοινώς λεγόμενο, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ακόμη απαγόρευση για συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, έπιναν μπύρες και συζητούσαν.

Στο χώρο έφτασαν περιπολικά, έφτασαν και ΜΑΤ. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη είχαν μαζευτεί 400 νεαροί. Και όταν είδαν την αστυνομία και τα ΜΑΤ να φτάνουν, τα πράγματα «αγρίεψαν». Και δεν άργησαν να ξεφύγουν.

Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διώξουν τους νεαρούς από την πλατεία και η «απάντηση» ήταν οι φωνές και η ρίψη των μπουκαλιών μπύρας. Κάποιοι πέταξαν και πέτρες. Η «ανταπάντηση» ήταν η ρίψη χημικών. Σύμφωνα με το aparaskevi-images.gr τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο, με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ και να βάζουν φωτιά ακόμη και σε κάδους στην οδό Ελβετίας.

Όλα αυτά συνεχίστηκαν έως και μετά τα μεσάνυχτα, όταν σιγά σιγά η κατάσταση ηρέμησε.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή