Συνάντηση Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Στην αιχμή η επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης και τα "κόκκινα δάνεια"

Ευρεία ανταλλαγή απόψεων έγινε χθες μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τους  τραπεζίτες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτη, της Εθνικής τράπεζας Παύλου Μυλωνά, της Eurobank Φωκίωνα Καραβία και της τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου κατά τη διάρκεια  ημερίδας της Axia Ventures για λογαριασμό περιορισμένου αριθμού πελατών της.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τους εκπροσώπους  των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως η BlackRock, η Blackstone, η Brookfield, η London&Regional, το Oaktree, η Farallon, το Lone Star για το σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών, την άρση των εμποδίων σε θέματα γραφειοκρατίας και απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και την απελευθέρωση πόρων μέσω της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας των επενδύσεων.

Από την πλευρά των τραπεζών, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ανέπτυξαν τα σχέδιά τους για τη μείωση των κόκκινων δανείων, που απελευθερώνουν πόρους για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Στη συζήτηση για τις προοπτικές του τομέα των ακινήτων συμμετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Prodea Αριστομένης Καρυτινός, της Grivalia Management Γιώργος Χρυσικός και της ΤΕ.ΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ ισχυρή εκπροσώπηση υπήρξε στο πάνελ για την ενέργεια, στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιαμίσης και Protergia Ντίνος Μπενρουμπής.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ