Σύνδρομο κακομαθημένου παιδιού για τον ΣΥΡΙΖΑ – όλα μαύρα και βλέπουμε… Γιατί ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση

Η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης θα παρουσιάσει τηλεπαιχνίδι στο ΟΡΕΝ πρόσθεσε μια νότα ελαφρότητας στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Γιατί;

  • Οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη, δείχνουν ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι πολύ περιορισμένη παρά την πολλαπλή κρίση που διαχειρίζεται (οικονομική, υγειονομική, ελληνοτουρκική, προσφυγική).
  • Παρά την εσωκομματική αναδιάταξη (νέοι τομεάρχες, νέος γραμματέας και νέος εκπρόσωπος), τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να ανατραπεί στο ορατό μέλλον η αρνητική δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη δεν επιτρέπει στην αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγείλει πειστικά νεοφιλελεύθερη πολιτική και για το λόγο αυτό στερούνται αφηγήματος.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στην καθολική άρνηση και στην διαρκή αποδοκιμασία. “Οπως τα κακομαθημένα παιδιά δεν ικανοποιούνται με τίποτα και δεν ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, τα απορρίπτουν όλα” σχολιάζει κυβερνητικός παράγοντας. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί την κυβέρνηση, με την έννοια ότι μια ομάδα δεν βγάζει τον καλύτερό της εαυτό παίζοντας μόνη της στο γήπεδο, χρειάζεται αντίπαλο για να βελτιωθεί και να ενισχύσει τις αρετές της.

Ολα μαύρα; Και τόσο μαύρα;

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε φυλακή της Ευρώπης για πρόσφυγες και ο Αλέξης Χαρίτσης διαπίστωσε ότι ο Μητσοτάκης ενισχύει την ανασφάλεια των πολιτών. Ολα μαύρα; Και τόσο μαύρα;

Το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί σήμερα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στα social media και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η προσπάθεια ρετουσαρίσματος της εικόνας του κόμματος. Η ιστοσελίδα της Αυγής ανανεώθηκε με σκοπό να ενισχύσει την επιρροή της και προσεχώς αναμένονται νεότερα για το διαδικτυακό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στα σκαριά.

Αρκούν αυτά για να ξεκινήσει η ανάκαμψη;

Το πιθανότερο είναι πως όχι αλλά εναλλακτική στρατηγική δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην Κουμουνδούρου. Ούτε καν αναζητείται.

Καμία δημοσίευση για προβολή