Συνέχιση της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών βλέπει η Goldman Sachs παρά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής

Οι πετρελαϊκές τιμές θα συνεχίσουν να υποχωρούν σύμφωνα με νέα έκθεση της Goldman Sachs αναφέρει ότι οι πετρελαϊκές τιμές θα συνεχίσουν να υποχωρούν στις επόμενες εβδομάδες,

Η Goldman Sachs θεωρεί ότι  η συμφωνία από τις μεγάλες χώρες πετρελαίου για μείωση της παραγωγής είναι μεν “ιστορική” αλλά “ανεπαρκής” καθώς είναι απίθανο να αντισταθμίσει την πτώση της ζήτησης εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του δήλωσαν πως συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Μάιο και τον Ιούνιο, για να περιορίσουν την πτώση στις τιμές.

Η επενδυτική τράπεζα βλέπει πτωτικά ρίσκα στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της για τις τιμές πετρελαίου, κοντά στα 20 δολάρια το βαρέλι για το brent. Ωστόσο προέβλεψε ότι η τιμή αναφοράς για το αργό παγκοσμίως θα υπεραποδώσει της αντίστοιχης στις ΗΠΑ, διότι οι εξαγωγές των χωρών που παράγουν πετρέλαιο (της OPEC+), πιθανότατα θα μειωθούν, απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμη και με τα μέλη του πυρήνα του OPEC να συμμορφώνονται πλήρως με τις περικοπές, και με τη συμμόρφωση κατά 50% των άλλων χωρών που έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή τον Μάιο, οι εθελοντικές περικοπές θα μεταφραστούν σε μείωση κατά μόλις 4,3 εκατ. βαρέλια από τα επίπεδα του α΄ τριμήνου.

Επίσης, η Goldman Sachs εκτιμά ότι δεν θα βοηθούσε πολύ ούτε μια μεγαλύτερη περικοπή παραγωγής από τα κράτη-μέλη του G20.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ