Συνεχίζει τις απειλές η Τουρκία δια στόματος Σοϊλού: Θα στείλουμε τους Τζιχαντιστές στην Ευρώπη

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που συλλαμβάνει πίσω στις χώρες τους, ακόμη και εάν ανακληθεί η υπηκοότητά τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα 4/11, ο Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει τυχόν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, επικρίνοντας μάλιστα για άλλη μια φορά τη στάση των Ευρωπαίων στο θέμα.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους», κατήγγειλε ο Τούρκος υπουργός.

«Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτή είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Νταές που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», υπογράμμισε ο Σοϊλού.

Ήδη από το Σάββατο 2/11 ο Τούρκος υπουργός είχε κάνει την προειδοποίηση αυτή και κατήγγειλε την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το θέμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή.

Από το newsroom του economico.gr με πληροφορίες από το Reuters

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ