Συνεχίζεται η “κατρακύλα” στη μετοχή της Uber λόγω της φορολογικής έρευνας από τις αρχές των ΗΠΑ

Η Uber Technologies Inc. βρίσκεται υπό έρευνα από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ και δήλωσε ότι οι ενδεχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις σε ορισμένες βασικές αγορές της θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Η πρόσφατα εισηγμένη εταιρία δήλωσε ότι η IRS (φορολογική αρχή των ΗΠΑ) εξετάζει τις φορολογικές χρήσεις για το 2013 και το 2014. Η Uber πρόσθεσε επίσης ότι εξετάζεται από άλλες εγχώριες και εξωτερικές φορολογικές αρχές και ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις της θα κοπούν λόγω των «θέσεων τιμολόγησης μεταβίβασης» της εταιρείας.

Η μετοχή της Uber υποχώρησε άνω του 1% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Η αξία της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 8,3% από την τιμή IPO των $45 έως το κλείσιμο της Δευτέρας.

Η τιμολόγηση μεταβίβασης (Transfer pricing) για τη οποία ερευνάται η εταιρεία αφορά συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ εταιρικών θυγατρικών και θεωρείται ορισμένες φορές ως ένας τρόπος αλλαγής του εισοδήματος σε περιοχές με χαμηλό φόρο.

Παρόλο που η Uber δήλωσε ότι πιστεύει ότι διαθέτει επαρκή ποσά που έχουν επιφυλαχθεί στις σχετικές δικαιοδοσίες, οι φορολογικές χρήσεις από το 2010 έως το 2019 θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε ορισμένες βασικές αγορές της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας και της Ινδίας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ