Συνεχίζεται ο πόλεμος Ιμάμογλου – Ερντογάν: Ο Δήμαρχος πουλάει ευρωομόλογα για την χρηματοδότηση έργων

Σχέδιο πώλησης ευρωομολόγων ετοιμάζει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, για την χρηματοδότηση έργων στην πόλη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου στρέφεται εναντίον των κρατικών τραπεζών της Τουρκίας για την απροθυμία τους να δανείσουν τον δήμο, τονίζοντας ότι: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα κρατικά πιστωτικά ιδρύματα κρατούν σε απόσταση το δήμο, από τότε που η δημοτική μου Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της», δήλωσε ο Ιμάμογλου την Κυριακή. «Δεν ξέρω ποια είναι τα κίνητρά τους. Ωστόσο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βρούμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιεί τις κρατικές τράπεζες για την καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους του, αλλά και για άλλες τραπεζικές εργασίες, ωστόσο: «δεν μας έχουν αφήσει ούτε καν να χρησιμοποιήσουμε δάνεια ρουτίνας.

Οι κρατικές τράπεζες φαίνεται να έχουν κλείσει τις πόρτες σε μας», ανέφερε ο Ιμαμόγλου. «Υπήρξα υπομονετικός για πέντε μήνες, αλλά καταδικάζω αυτή τη στάση των αξιωματούχων».

Ο Ιμάμογλου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο μετά από εκλογές οι οποίες αμφισβητήθηκαν, και οι οποίες τερμάτισαν 25 χρόνια διακυβέρνησης της Πόλης από συντηρητικούς ισλαμιστές. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα χρέη του δήμου, που έχουν τριπλασιαστεί από το 2014. Σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίξει το σχέδιο των ευρωομολόγων, στη συνέχεια αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών, με επικεφαλής τον γαμπρό του προέδρου Ερντογάν.

Πηγή: Bloomberg

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή