Συνεχίζουν για 13η εβδομάδα τα "Κίτρινα γιλέκα" στο Παρίσι - Αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών των λεγόμενων “ κίτρινων γιλέκων” και αστυνομικών δυνάμεων στο Παρίσι, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για 13ο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ένας διαδηλωτής μάλιστα έχασε ολόκληρο το χέρι του  όταν εξερράγη χειροβομβίδα.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν ο άντρας κρατούσε την χειροβομβίδα με σκοπό να την πετάξει προς τους αστυνομικούς ή αν τυχαία αυτή τον «πέτυχε». Επίσης δεν έχει γίνει γνωστός ο τύπος της χειροβομβίδας.

Αμέσως μετά την έκρηξη, φωτογραφίες που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν το χέρι του άντρα που έχει σχεδόν διαλυθεί, από τον καρπό και κάτω.

Η σημερινή μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα σε επιθέσεις διαδηλωτών.

Αρκετές ώρες μετά την έναρξη των σημερινών διαδηλώσεων στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών έγιναν κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης (Παλάτι των Βουρβόνων), σύμφωνα με το France Info.

Μετά την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Γερουσία (Παλάτι του Λουξεμβούργου).