Συνεδρίαση χωρίς πυξίδα και πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο, κλείσιμο χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησε ξανά το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από μια συνεδρίαση χωρίς πυξίδα και με περιορισμένες διακυμάνσεις. Η αγορά φαίνεται να έχει μπει σε φάση παρατεταμένης αναμονής έως ότου υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την επανεκκίνηση και την πορεία της οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,50% στις 796,77 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 795,99 μονάδων (-0,60%) και 808,84 μονάδων (+1,01%). Ο τζίρος ανήλθε στα 54,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,3 εκατ. τεμάχια.

Στο ταμπλό , Πειραιώς, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο άσκησαν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη με την άνω του 2% πτώση τους, ενώ άνω του -1% έκλεισαν και οι ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Eurobank, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Σαράντης, με τις Titan, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ να κλείνουν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσαν οι Jumbo, Μυτιληναίος και Φουρλής, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Εθνική να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Η Aegean έκλεισε στο +2,27% και η ΕΥΔΑΠ στο +2,37%.

Καμία δημοσίευση για προβολή