“Συντονισμένες ενέργειες” από τους G7 για να αποφευχθούν τα χειρότερα από την επιδημία – Κάμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου θα προβούν σε «συντονισμένες ενέργειες» προκειμένου να περιορίσουν την επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην οικονομική ανάπτυξη, και οι υπουργοί Οικονομικών των G7 θα συζητήσουν τηλεφωνικά το ζήτημα αυτήν την εβδομάδα.

  • Από την πλευρά του, ο ΟΟΣΑ, προειδοποίησε χθες πως η επιδημία βυθίζει την παγκόσμια οικονομία στην χειρότερη κάμψη από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να προβούν σε κινήσεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης κάμψης.

Σύμφωνα με τις νεότερες οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται τώρα να εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 2,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, έναντι του 2,9% που ήταν η πρόβλεψη τον Νοέμβριο. Στην περίπτωση, μάλιστα, που η επιδημία εξαπλωθεί σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, η παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε να υποχωρήσει έως το 1,5% φέτος.

Θετική αντίδραση στη Wall Street – Στο +5,1% ο Dow Jones

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή