ΣΥΡΙΖΑ: Φατσούλες για όλα τα γούστα και ουσία μηδέν…

Του Περικλή Μπούμπουλη

Η σημαντικότερη αλλαγή στον πρόσφατο ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. Επίσης αλλαγή έγινε και στις θέσεις των τομεαρχών του κόμματος η πιο σημαντική των οποίων έγινε στη θέση του τομεάρχη Οικονομικών, την οποία αναλαμβάνει η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει μόνο στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Κόμμα νοικοκυραίων ο ΣΥΡΙΖΑ. Οικογενειακό, κλειστό. Η αποστολή του ζεύγους Τζανακόπουλου είναι διττή. Ο κος Τζανακόπουλος έχει αναλάβει την κατάκτηση της εξουσίας από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η σύντροφος του την άσκηση αυτής.

  • Με τον Τσίπρα πολιτικό μηχανικό, τον Τζανακόπουλο νομικό και την Έφη νομικό-εργατολόγο -με τεράστια εργασιακή εμπειρία και οι τρεις- η επιτυχία στην χάραξη και την εφαρμογή της μελλοντικής  οικονομικής πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξασφαλισμένη…

Η Έφη έχει έτσι και αλλιώς  καταγράψει τεράστιες επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας με  κορυφαία αυτή της θεσμοθέτησης, επί των ημερών της υπουργίας της, της αποκαλουμένης και ως  διάταξης Αχτσιόγλου, για το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο εγκυρότητας για την καταγγελία μιας εργασιακής σχέσης.

Ο νόμος αυτός προέβλεπε πως η απόλυση ενός εργαζόμενου είναι έγκυρη μόνον αν ο λόγος απόλυσης είναι «βάσιμος» και οφείλεται στη μη ικανότητα του εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας, την ακατάλληλη συμπεριφορά του ή στις λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης.  Δηλαδή αν ίσχυε ο νόμος της Έφης σήμερα για το αν θα ήταν έγκυρες η όχι οι απολύσεις στην χώρα μας θα το αποφάσιζε κάποιο δικαστήριο με την γνωστή ταχύτητα και ευθυκρισία που δείχνουν τα ελληνικά εργατικά δικαστήρια. Και γιατί να τον απολύσει τον εργαζόμενο ο κακός εργοδότης;

Είτε κάποιος δουλεύει στον όμιλο Στασινόπουλου ή στον λογιστή της γειτονιάς θα πρέπει  να ολοκληρώσει του εργασιακό του βίο στον ίδιο εργοδότη. Μονιμότητα και στον ιδιωτικό τομέα. Το βρήκε η Έφη. Και αν περισσεύει και κανείς να τον προσλάβουμε στο Δημόσιο. Βάλτε και 30% φορολογία και 100% προκαταβολή και μην ανησυχείς για τίποτε Αλέξη, Δημήτρη και Έφη. Γιατί δεν κάνει και το management των επιχειρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ; Να βάλει και τα αντίστοιχα κεφάλαια και να αναλάβει και τον αντίστοιχο ρίσκο.

Ελληνικό Θαύμα. Η χαρά των απανταχού εργατολόγων. Η πάλη των τάξεων μεταφέρεται στα εργατικά δικαστήρια. Πως θα αποφάσιζε το δικαστήριο αν ήταν βάσιμοι οι λόγοι η όχι. Ποιοί θα ήταν οι μάρτυρες. Αν κάποιος εργοδότης είχε προβληματα υγείας και αποφάσιζε να κλείσει την επιχείρηση του θα μπορούσε να απολύσει τον υπάλληλο της ατομικής του επιχείρησης; Αν πέθαινε θα τον κληρονομούσαν τα παιδιά του ή ο εργαζόμενος; Όλοι οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας αργά η γρήγορα θα γινόντουσαν μάρτυρες. Όπως στο χαλιφάτο του ISIS. Θα γινόμασταν όλοι μάρτυρες και εργατολόγοι. Μια κοινωνία σε πλήρη εσωστρέφεια.

Χαρά μεγάλη και για τον Κατρούγκαλο και την  βοηθό του Έφη. Θα έκανε και ειδικό αφιέρωμα μαζί με αυτό των συνταξιούχων ο Αυτιάς στον ΣΚΑΙ. Ο Μητρόπουλος θα προτεινόταν για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αγορά εργασίας δεν θα λειτουργούσε καθώς όλοι θα περίμεναν την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για να δουν αν έχουν δουλειά ή αν έχουν υπαλλήλους. Άλλο ένα ελληνικό γκριζάρισμα. Γκρίζο με την πολεοδομία, γκρίζο με την  πολυνομία, γκρίζο με την εφορία, τώρα γκρίζο και με την εργασία.

Οι επιλογές του κου Τσίπρα δεν είναι πολιτικές, είναι καθαρά στιλιστικές. Στυλ για όλα τα γούστα Πολάκης και Αχτσιόγλου μαζί… όλα μέσα… διάλεχτε και πάρτε…

(*) Ο Περικλής Μπούμπουλης είναι οικονομολόγος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή