Τα επόμενα βήματα μετά την παρουσίαση του σήματος του brand της Μακεδονίας. Ολος ο κυβερνητικός σχεδιασμός

To πρώτο βήμα για την ενίσχυση διεθνώς του  brand της Μακεδονίας, έγινε χθες με την  παρουσίαση του σήματος. Και όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές,  εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια που προγραμματίζει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να γίνει  αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές και να διεισδύει στις αγορές του κόσμου.

Τα επόμενα στάδια προβλέπουν την υιοθέτηση του σήματος-σφραγίδα από όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ώστε σύντομα να κατοχυρωθεί ως ελληνικό στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Αμέσως μετά το σήμα θα είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενη ελληνική επιχείρηση, που θα μπορεί να το αξιοποιήσει -με βάση τον κανονισμό που θα το συνοδεύει- για τη σήμανση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα που παράγονται στη Μακεδονική γη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζει  την πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ με τη βεβαιότητα ότι το σήμα αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα

1. Τα χαρακτηριστικά και ο σκοπός του σήματος
Βασικό ζητούμενο για το σήμα ήταν να παραπέμπει σε κάτι αμιγώς Ελληνικό και αναγνωρίσιμο, χωρίς να συνδέεται με πολιτικές παραμέτρους. Σε εικαστικό επίπεδο έπρεπε να είναι ευανάγνωστο, λιτό, ευέλικτο, πρωτότυπο και διαχρονικό.

Από τεχνική άποψη δεν θα έπρεπε να περιορίζει τη μέθοδο εκτύπωσης ούτε να την επιβαρύνει οικονομικά. Λήφθηκε, επίσης υπόψη το γεγονός ότι πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σε πολύ μικρές διαστάσεις. Με αυτά τα ζητούμενα δόθηκαν στο σήμα τρία χαρακτηριστικά: Πρώτον, στο κέντρο του δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν θα ήθελε να το «χαρίσει» στα Σκόπια.

2. Το σύνθημα θα είναι «Macedonia the GReat». Και τρίτον, θα έχει δύο χρώματα, το άσπρο και το μπλε.

Καμία δημοσίευση για προβολή