Τα έψαλαν οι Ρώσοι στον έλληνα πρέσβη και το ΥΠΕΞ θεωρεί ότι έπεσε στα μαλακά…

Την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας εισέπραξε ο έλληνας πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς που κλήθηκε σήμερα (20/07) στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Με απλά λόγια μας τα έψαλαν κανονικά…

Στον πρέσβη μας εκφράσθηκε η “έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την κατάσταση με τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, σύμφωνα με την επίσημη ρωσική ανακοίνωση.

Τώρα, πως οι υπηρεσίες του Νίκου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ είδαν σε όλο αυτό το δυσάρεστο “λουσιμο” του έλληνα πρέσβη μια “ήπια συζήτηση”, αυτό είναι θέμα … αντίληψης.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο κ. Φρυγανάς δεν ενημερώθηκε περί αντιμέτρων για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών. Σε μια ενδιαφέρουσα μάλιστα  “δημοσιογραφική” άσκηση ισορροπίας, το ΑΠΕ  μετέδωσε ότι ο κ. Φρυγανάς εκλήθη, προκειμένου να δοθούν … εξηγήσεις για τις σκληρές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, αλλά και για να ζητηθούν απαντήσεις για την σκληρή απάντηση της Αθήνας.

Είναι ενδιαφέρουσα πάντως η προσπάθεια του ΥΠΕΞ και του ΑΠΕ να μας πείσουν ότι οι Ρώσοι που μιλούν επισήμως για “έντονη διαμαρτυρία“,κάλεσαν τον κ.Φρυγανά για να απολογηθούν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και στο twetter η κρίση με τη Ρωσία

Καμία δημοσίευση για προβολή