Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη στη Wall Street

 

 

Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη στη Wall Street μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών. Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται με αμείωτη ροή και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Έτσι, με θετικά πρόσημα έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά από ένα διήμερο απωλειών.ικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άνοδο 316,01 μονάδων ή 0,93%, στις 34,137,31 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 37,29 μονάδες ή 0,90%, στις 4.172,23. Ο δε τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 163,95 μονάδων ή 1,19%, στις 13.950,22 μονάδες.

“Πρόκειται για μία πολύ καλή περίοδο”

“Πρόκειται για μία πολύ καλή περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, καθώς το 90% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής πολύ ισχυρά αποτελέσματα, το πρόβλημα ωστόσο για τις μετοχές είναι ότι τα καλά νέα είχαν ήδη συνυπολογιστεί στη διαμόρφωση των τιμών”, σημείωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda, σε σημείωμά του.

Περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έως τώρα, με τα κέρδη τους να κινούνται κατά μέσο όρο κατά 23% υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, σύμφωνα με υπολογισμούς του δικτύου CNBC.

Οι Dow και S&P 500 βρίσκονται αμφότεροι άνω του 10% “αυξημένοι” από τις αρχές του έτους, ενώ την Παρασκευή σημείωσαν υψηλά όλων των εποχών.

“Η ώρα της κρουαζιέρας”

Η United Airlines είδε τη μετοχή της να ανακάμπτει με κέρδη 3%, μετά τη χθεσινή βουτιά 8,5%, που ακολούθησε την ανακοίνωση του πέμπτου συναπτού τριμήνου ζημιών.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της Netflix το βράδυ της Τρίτης οδήγησαν τις μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικού περιεχομένου και παραγωγής σε βουτιά άνω του 7%, καθώς δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

  • Χωρίς έντονες συγκινήσεις στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,56% και την απόδοση του 30ετούς στο 2,26%.
  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε χαμηλότερα 2,1% στα 61,35 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό δύο μηνών, σημειώνοντας άνοδος 0,8% στα 1.793 δολ./oz..
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2036 δολ.

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή