Τα κεφάλαια της μείωσης των κόκκινων δανείων θέλουν να δουν οι ξένοι επενδυτές στο 9μηνο

Όπως αναφέρει διαχειριστής ξένου fund, οι ξένοι επενδυτές εκτός από την πρόοδο στα έσοδα και την μείωση των τραπεζικών ανοιγμάτων, επιδιώκουν να δουν αναλυτικά για την περίοδο 2020-2021, τους τρόπους (πωλήσεις, αναδιαρθρώσεις δανείων, διαγραφές), αλλά και τα ακριβή ποσοστά με τα οποία θα προκύψει η μείωση στα προβληματικά δάνεια.

Μάλιστα, για το θέμα έχουν γίνει κρούσεις προς τα τμήματα investor relations, προκειμένου, αυτή η αναλυτική αντιμετώπιση των NPE να περιληφθεί στα αποτελέσματα του 9μηνου. Όσο πιο αναλυτική θα είναι η παρουσίαση, τόσο ευκρινέστερη θα είναι και η εικόνα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ενώ παράλληλα θα δοθεί και μια απάντηση στα short funds, τα όποια όλο το προηγούμενο διάστημα αμφισβήτησαν με κάθε τρόπο τους στόχους των ελληνικών τραπεζών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων θεωρείται κομβικός για τους ξένους επενδυτές, καθώς εκεί στηρίζουν και το επόμενο trade τους, για το κλείσιμο της χρονιάς. Εφόσον λοιπόν καταγραφούν οι στόχοι μείωσης για την διετία 2020-2021 και διατηρηθεί στο 9μηνο η εικόνα της μείωσης των NPE’S τότε οι ξένοι επενδυτές θα στηρίξουν τις τρέχουσες τιμές των ελληνικών τραπεζών, αλλάζοντας και την ατζέντα των short funds τα οποία επιμένουν να προβάλλουν το γεγονός ότι, οι ελληνικές τράπεζες δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την μείωση των προβληματικών δανείων.

Από το newsroom του economico.gr με τη συνεργασία του newmoney.gr (ρεπορτάζ Δημήτρη Παφίλα)

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ