Θοδωρής Καλούδης

Τα “λουλούδια” (και τα “μπουμπούκια”) ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καρτερός, ο Πολάκης και ο “επίμονος κηπουρός” Αλέξης Τσίπρας

Του Θοδωρή Καλούδη

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσίπρας, “όλα τα λουλούδια ανθίζουν”, αφού εξάντλησαν τις ανθοκομικές ποικιλίες της ζαρντινιέρας Πολάκη, φαίνεται πως καλλιεργούν τώρα, σε ειδικές γλαστροθήκες, το “φυτό Καρτερός”.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης κατηγορίας “φύκι” που αναπτύσσεται στο περιβάλλον στο οποίο εξελίχθηκε και η ποικιλία Πολάκη. Σύμφωνα με τη βοτανολογία, όπου τα φυτά διακρίνονται σε αυτότροφα και ετερότροφα, το εν λόγω “φύκι” είναι της δεύτερης κατηγορίας και “αναπτύσσεται πάνω σε οργανικούς σχηματισμούς που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης “(σαπρόφυτα).

Μάλιστα όταν εκδηλώνεται πολιτικά – με τους όρους που ένα “φύκι” μπορεί να εκφραστεί – χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα, που είναι άλλωστε και η επίσημη γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή της συνέντευξης Τσίπρα στον Μπιλ Κλίντον.  Γι’ αυτό και όταν αναφέρεται στον πρωθυπουργό της χώρας επιλέγει την προσφώνηση GFY (“Go Fuck Yourself”)

Αυτά, για να προσαρμόσουμε – με διάθεση χιούμορ – ό,τι μπορεί να μας μάθει η φυτολογία για όσα συμβαίνουν στην αυλή των θαυμάτων του Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί μια διαφορετική προσέγγιση, θα μας γέμιζε θλίψη.Θλίψη, για τον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό ενός συστήματος που ο λαός το τίμησε – και σε ένα βαθμό εξακολουθεί να τιμά – με την ψήφο του.

Ο κ. Θανάσης Καρτερός δεν είναι τυχαία περίπτωση. Γνήσιος κομμουνιστής, υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου και, από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του, εκπρόσωπός του πρωθυπουργού κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και ως αρθρογράφος σήμερα του επίσημου κομματικού φύλλου, της “Αυγής”, ο κ. Καρτερός εκφράζει κατά τεκμήριο, τις αρχές και την “ψυχή” της παράταξής του.

Είναι το ύφος και το ήθος του κ. Καρτερού η “”ψυχή” του ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζω (ελπίζω) πως όχι. Το τοξικά διχαστικό παραλήρημά του και οι αγοραίες διατυπώσεις του, δεν μπορεί να απηχούν τις επίσημες απόψεις και την πολιτική στάση του δεύτερου σήμερα κόμματος της χώρας. Αποτελούν πιθανόν μια ακραία παθολογική κατάσταση που δεν μπορεί να εγκλωβίζει ένα θεσμικό κόμμα στον βόρβορο του εξωθεσμικού εξτρεμισμού. Ωστόσο το ζήτημα είναι αυτή η άθλια παρλάτα προβάλλεται από τις στήλες του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από μόνη της η έκφραση GFY, ως πολιτική (sic) αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, θα έπρεπε όμως να ευαισθητοποιήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ενεργοποιήσει τα πολιτικά αντανακλαστικά του, αφού πρόκειται για στενό συνεργάτη του.

Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς δεν αντέδρασε. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απομονώσει και να διαχωρίσει τη συμπεριφορά Καρτερού από την κεντρική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, περί θεσμών και πολιτικής συμπεριφοράς.

Αντέδρασε όμως ο, πάντα έτοιμος να “χρωματίσει” την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης. Δήλωσε ότι προσυπογράφει «λέξη προς λέξη» όσα έγραψε ο κ. Καρτερός, καθιστάμενος  πλέον ο πρώτος (και μόνος;) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί δημοσίως και υπερήφανα  την αθλιότητα Καρτερού.

Και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε, ως όφειλε!

Τι θα πρέπει να εικάσουμε; Μια σκέψη είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά βάθος, ως “τιμονιέρης αλά Μάο”, προτιμά τα “μπουμπούκια” τύπου Καρτερού – Πολάκη από τα πολλά “λουλούδια που ανθίζουν” στο ΣΥΡΙΖΑ. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι δεν του αρέσουν και πολύ αυτά τα “μπουμπούκια”. Στην περίπτωση αυτή, αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του  ένα δυστυχή άβουλο “κηπουρό”, που στο κόμμα του αρκείται να ποτίζει όλες τις γλάστρες, ενώ έξω του αρέσει να βρυχάται, ως θυμωμένος…ηγέτης, απειλώντας να μας κυβερνήσει πάλι.

Όπως και να έχει το πράγμα, στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια… “ωραία ατμόσφαιρα”. Μυρωδάτη…

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή