Τα «μωρά» του Νίκου Τόσκα προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο του για τον Κουφοντίνα

Τα «μωρά» του Νίκου Τόσκα προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο του. Τι λέει ο Ρουβίκωνας γι’ αυτό

Τελευταία στιγμή απετράπη θρασύτατη απόπειρα από τα «μωρά» του «Ρουβίκωνα» να «καταλάβουν» και το υπουργείο του κ. Τόσκα, στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απόπειρα 20 μελών του να πιάσουν στον ύπνο τους φύλακες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου, λίγο μετά τις 8 σήμερα το πρωί (11/06), απετράπη από την άμεση επέμβαση των αστυνομικών.

20 προσαγωγές

Οι «άγνωστοι», τράπηκαν  σε φυγή, αφού πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.  Η αστυνομί ανακοίνωσε ότι τι φορά αυτή έγιναν 20 προσαγωγές.

Θυμίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας έχει χαρακτηρίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα «μωρά που κινούνται στα 4, σε μια πρώτογονη πολιτική σκέψη με πράξεις γραφικές με τις οποίες προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα της κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για προστασία του Ρουβίκωνα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την εισβολή μελών της οργάνωσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως «ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε ακόμα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Προσθέτει πως είναι λογικό με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση και καταλήγει: «Αυτή είναι η κανονικότητα του κ. Τσίπρα».

Ο Νίκος τόσκας

«Λόγια του αέρα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τα περί ατιμωρησίας του «Ρουβίκωνα», μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα», κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα» και πρόσθεσε: «Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες».

Κατά τα λοιπά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι ο Ρουβίκωνας «κάνει ζημιά στην κυβέρνηση» και σημείωσε: «Υπάρχει προβληματισμός για το αν κάνει προβοκατόρικες πράξεις. Το θέμα είναι ποιον ωφελούν. Όχι, πάντως, την κυβέρνηση».

Κυρίτσης: Δεν έγινε και τίποτα…

Στο μεταξύ άρχισε από το ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση των «μωρών»: «’Ησσονος σημασίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα το πρωί.

Περισσότερα σε λέξεις

Όπως παρατήρησε «μέσα στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο Ρουβίκωνας έχουμε καταλήξει ότι επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις».

Η ανακοίνωση

Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα απευθύνει «κάλεσμα στον κόσμο», εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Καλούμε τους ανθρώπους της τάξης μας να σταθούν στο πλευρό μας και στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου απέναντι στην κρατική καταστολή», αναφέρουν. Και αφού περιγράφουν πως ο Ρουβίκωνας «θα παλέψει σε όλα τα μέτωπα, πολιτικά, κοινωνικά, κινηματικά, ταξικά που έως τώρα έχουμε ανοίξει», επιτήθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγορεί για «βρεφικού επιπέδου προεκλογική προπαγάνδα».

Ο Ρουβίκωνας «διαπιστώνει» πως η απεργία πείνας του «αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα», περιέχει όλα τα «τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα» όπως και το « συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης».

Και γι’ αυτό  καταλήγει πως  «ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί». Και όποιος καταλάβει, κατάλαβε…

Τελευταίο «χτύπημα» του «Ρουβίκωνα» ήταν στις 4 Ιουνίου, όταν μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν εισβολή στο γραφείο του Δημήτρη Καλιαμπάκου. Ο καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχει κάνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όσον αφορά τις εξορύξεις πετρελαίου στην  Ήπειρο.

Η δράση των «μωρών»

Ο «Ρουβίκωνας» έχει επίσης ανοίξει μέτωπο με τους δικαστές. Στις 28 Μαΐου είχε αναρτήσει ένα κείμενο σε ιστοσελίδα, εξαπολύοντας απειλές κατά των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, με αφορμή την έφεση του εισαγγελέα κατά της απαλλακτικής απόφασης για την εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου προ μερικών εβδομάδων. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει εισβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον νόμο Κατρούγκαλου, προκαλώντας φθορές στο ισόγειο του κτιρίου.