Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλειστά περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί

Περίπτερα κορονοϊός

Με νέους περιορισμούς στην λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης επιχειρεί η κυβένρηση να βάλει φρένο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ καθώς και όλα τα συναφή καταστήματα λιανικής πώλησης από αύριο Σάββατο θα είναι κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.
Τα μέτρα αφορούν στην Αττική, καθώς και άλλες «κόκκινες» περιοχές, με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στόχος είναι η αποτροπή του συνωστισμού και της κατανάλωσης αλκοόλ καθώς μετά τα μεσάνυχτα παρατηρούνται μαζικές συναθροίσεις νέων σε χώρους γύρω από περίπτερα και καντίνες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ’ όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά».

Γ. Μαγιορκίνης: Εχουμε τουλάχιστον πέντε θανάτους την ημέρα

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως πλέον κάθε μέρα τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μας χάνουν τις ζωές τους, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, παράγοντας την πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Με αυτό το δεδομένο ο  ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να πραγματοποιεί καθημερινά τεστ για την ανίχνευση κοροναϊού σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας. Σήμερα έγιναν 600 rapid test σε Κυψέλη και Πλατεία Βάθη και μέχρι τις 16:00, τα έξι βρέθηκαν θετικά και αφορούν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο κύμα, ενώ η χρήση μάσκας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την μόλυνση και μειώνει το ρυθμό της μετάδοσης.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή