Τέλος – μιας σκοτεινής – εποχής – Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο: “Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”

Outgoing US President Donald Trump waves as he boards Marine One at the White House in Washington, DC, on January 20, 2021. - President Trump travels his Mar-a-Lago golf club residence in Palm Beach, Florida, and will not attend the inauguration for President-elect Joe Biden. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) (Photo by MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

Το τέλος της σκοτεινής εποχής Τραμπ για τις ΗΠΑ γράφτηκε και επισήμως σήμερα το μεσημέρι με την αποχώρηση του – πρώην πλέον – αμερικανού προέδρου από τον Λευκό Οίκο.

“Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο…”

Ανοίγοντας και την αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε στις 8:15 το πρωί τοπική ώρα από το Λευκό Οίκο για τελευταία φορά με το Marine Οne το οποίο τον μετέφερε στη στρατιωτική βάση Αντριους της Ουάσινγκτον. Από εκεί έστειλε και το μήνυμα της “επιστροφής” του, απευθυνόμενους στους οπαδούς του:

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε εν είδει υπόσχεσης προς τους υποστηρικτές του και… απειλής προς όλους τους υπόλοιπους.

Από την βάση Αντριους, ο Τραμπ επιβιβάστηκε για τελευταία φορά στο Air Force One που τον μεταφέρει στη Φλόριντα, στο θέρετρό του Μαρ α Λάγκο, όπου και θα παραμείνει για την επόμενο διάστημα.

“Ηταν τιμή ζωής η θητεία μου στην προεδρία των ΗΠΑ”

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία, δήλωσε ότι ήταν «τιμή ζωής» για εκείνον να θητεύσει ως 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόσθεσε ότι η Μελάνια «αγαπά τον αμερικανικό λαό».

Τραμπ Μελάνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιλέξει να μην παραστεί στην ορκωμοσία, σπάζοντας την ιστορική παράδοση. Ετσι, για πρώτη φορά εδώ και 150 χρόνια ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον, ο ίδιος φέρεται να έχει αποφασίσει να παραμείνει στην πολιτική σκηνή – ακόμη και να δοκιμάσει να είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Θα ιδρύσει νέο κόμμα;

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal, μέσα στις σκέψεις του Τραμπ για το πώς θα παραμείνει προσκήνιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι και η ίδρυση νέου κόμματος και η αποχώρησή του από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η εφημερίδα, γράφει ότι ο Τραμπ έχει σκεφθεί και το όνομα του κόμματος –«Πατριωτικό Κόμμα», προηγουμένως όμως θα πρέπει να περάσει από πολλά εμπόδια, με πρώτο την δίκη του στην Γερουσία με το αίτημα της αποπομπής.

Καμία δημοσίευση για προβολή