Τέλος ο Κλάους Ρέγκλινγκ από επικεφαλής του ESM, προσωρινός γενικός διευθυντής ο Κριστόφ Φρανκέλ

Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), Κριστόφ Φράνκελ, θα είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Κλάους Ρέγκλινγκ ως επικεφαλής του οργανισμού, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM, Πασκάλ Ντόναχιου, παρότι υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Γερμανούν Ρέγκλινγκ, κανείς δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 80% των ψήφων του Συμβουλίου. Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια, αποφασίστηκε ο Γάλλος Φρανκέλ, που είναι μέλος του ESM από την ίδρυσή του το 2012, να αναλάβει τη θέση του Ρέγκλινγκ ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 ή, εν πάση περιπτώσει, μέχρι να βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης.

Από την πλευρά του, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι «χάρη στις προσαρμογές και στις μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τα νέα θεσμικά όργανα που ιδρύθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια, όπως το EFSF και ο ESM, η ευρωζώνη είναι πιο ανθεκτική και πιο έτοιμη για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις» και πρόσέθεσε ότι αφήνει το Μηχανισμό στα «ικανά χέρια» του αναπληρωτή του, Κριστόφ Φρανκέλ.

Περισσότερες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή