Τέλος στη σεναριολογία περί πωλήσεως της Attica βάζει η MIG

H Attica Group στην οποία ανήκουν οι Superfast, η Blue Star Ferries και η Hellenic Seaways, υπήρχε η φημολογία ότι πωλείται. Αυτή η φημολογία ήταν προϊόν της είδησης για την επερχόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας για αναχρηματοδότηση των δανείων της MIG από δύο αμερικανικά funds, το Farallon Capital Management και το Oak Hill Capital Partners. Ο ίδιος ο όμιλος της MIG ήρθε να βάλει στοπ σε αυτά τα σενάρια με μια λιτή δήλωση: «Η Attica δεν πωλείται. Ανήκει στη MIG. Οι συζητήσεις  αφορούν δανεισμό σε επίπεδο MIG. Δεν αλλάζει κάτι».

Πιο συγκεκριμένα, ο τραπεζίτης Γιώργος Ξηραδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικονομικών συμβούλων XRTC, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας για την ακτοπλοΐα επισήμανε:

«Το επενδυτικό κοινό αναγνώρισε στον όμιλο Attica θετικές προοπτικές για το μέλλον της και επένδυσε πάνω από 375 εκατ. ευρώ ζητώντας ομολογίες όταν η ανάγκη της εταιρείας ήταν για 175 εκατ. Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας έκδοσης ομολογιών από την Attica ήταν μια ψήφος εμπιστοσύνης στον μεγαλύτερο ακτοπλοϊκό όμιλο της χώρας, ο οποίος επιτελεί ένα πολύ σημαντικό ακτοπλοϊκό έργο» και προσθέτει:

«Ο όμιλος κατάφερε να αναχρηματοδοτήσει περίπου το 50% του δανεισμού του με επιτόκιο που διαφοροποιείται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα. Ειδικότερα, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου της περυσινής χρήσης το μέσο κόστος επιτοκίου ήταν της τάξεως του 5,75% ενώ η νέα ομολογιακή έκδοση έχοντας επιτόκιο 3,40% θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει τα ετήσια κόστη εξυπηρέτησης του χρέους της».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή