Τέλος στις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές – Τι αλλάζει για την επόμενη χρονιά

Το τέλος στην κατηγοριοποίηση των τμημάτων των Πανεπιστημίων σε «πράσινα» και «κόκκινα» προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Προχωράμε στην κατάργηση της κατηγοροποίησης  «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών. Διαφωνήσαμε με αυτό το θεσμό. Δε γίνεται να καλούνται τα παιδιά να μαντέψουν ποιες θα σχολές θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.  Δεν θα ισχύσει για την επόμενη χρονιά. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές και θα εισαχθούν σε όλα τα τμήματα βάσει της βαθμολογίας τους» διευκρινησε η Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ακόμη ότι το σύστημα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα ισχύσει την επόμενη χρόνια – δηλαδή για όλους τους μαθητές που θα φοιτήσουν από το Σεπτέμβρη στη Γ΄ λυκείου – με ορισμένες όμως αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός της ύλης καθώς ήταν «αχανής και αδύνατη η κάλυψή της», αλλαγές στη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας καθώς και η κατάργηση της κατηγοριοποίησης των σχολών σε «πράσινες» και «κόκκινες».

Αναφορικά με το ρόλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων φοιτητών, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου είναι να μπορούν να ορίζουν τα ίδια τα ΑΕΙ τη βάση εισαγωγής με την οποία θα μπορούν να εισάγονται πρωτοετείς φοιτητές ανάλογα με το τμήμα: «Η Πολιτεία θα μπορεί να ορίσει για παράδειγμα ως βάση εισαγωγής το 10 και μία σχολή να επιλέξει πως η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι το 15», διευκρίνισε.

Από το newsroom του economico.gr
Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ