Τεράστια η πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, ανησυχία στο γερμανικό οικονομικό επιτελείο

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας τον Αύγουστο.

Βασική αιτία η αδύναμη εγχώρια ζήτηση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 07/10. Τα νέα στοιχεία συνηγορούν στους φόβους ότι η συρρίκνωση της μεταποίησης ωθεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε ύφεση.

Σύμφωνα με το Reuters, τα συμβόλαια για προϊόντα γερμανικής κατασκευής κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διολισθήσει κατά 0,3%. Παράλληλα, το αποτέλεσμα του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε πτώση κατά 2,1% από 2,7% προηγουμένως.

«Η γερμανική οικονομία είναι στο μέσον μιας ύφεσης. Τα σημερινά στοιχεία το κατέδειξαν για ακόμα μια φορά», αναφέρει ο Thomas Gitzel, οικονομολόγος της VP Bank Group. «Η γερμανική κυβέρνηση θα βρεθεί εν μέσω αυξανόμενης πίεσης να εγκαταλείψει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της».

Ο ΥΠΟΙΚ, Ολαφ Σολτς ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του είναι ικανή να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση, πρόσθεσε όμως ότι αναμένει σοβαρές καθοδικές πιέσεις ανάλογες με εκείνες του 2008-2009.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ