Τεράστια στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, στέλνουν τελικά και Patriot

Ένα νέο, τεράστιο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συμφωνήθηκε στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνάντησης των προέδρων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, το νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία περιλαμβάνει τεράστιες προμήθειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και πυραυλικά συστήματα, με την συστοιχία των Patriot να «ξεχωρίζει», όπως είχε γίνει γνωστό από νωρίς το πρωί, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Associated Press.

Πακέτο 1,85 δισ. συν 850 εκατ. βοήθεια

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Politico επικαλούμενο το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, στη αναλυτική λίστα με τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία, αξίας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεχωρίζουν εκτός από τη συστοιχία Patriot, πύραυλοι για το σύστημα πυροβολικού HIMARS και 500 κατευθυνόμενα βληματα πυροβολικού μεγάλης ακριβείας των 155mm, αλλά και 850 εκατ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία έκανε γνωστό ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας ότι το πακέτο περιλαμβάνει την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενισχύοντας έτσι σημαντικά τον αγώνα τους απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Νέες δυνατότητες για το Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι χάρη σε αυτήν τη δέσμη στρατιωτικής βοήθειας οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν «εκτεταμένη αντιαεροπορική άμυνα, ικανότητα πληγμάτων ακριβείας, πρόσθετα πολεμοφόδια και εξοπλισμό ζωτικής σημασίας, που η Ουκρανία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά για να αμυνθεί στο πεδίο των μαχών».

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αργότερα την Τετάρτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο. Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Καμία δημοσίευση για προβολή