Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ζάαεφ την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο μετά το “όχι” της Ε.Ε.

Την πρώτη τους συνάντηση μετά το “όχι” της Ευρώπης στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάαεφ στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019, την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Η συνάντηση θα έχει ενδιαφέρον καθώς η γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό κλίμα, με τον πρωθυπουργό κ. Ζόραν Ζάαεφ να προκηρύσσει εκλογές, αντιδρώντας στην απόφαση της Ε.Ε να μην δώσει το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη χώρα του.

Η προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ

Την πρώτη συνάντηση με τον κ. Ζάαεφ είχε  πρωθυπουργός  στα τέλη Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη. Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει  ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί. Οπως είπε ωστόσο, (επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα έχει πει προεκλογικά) μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Μάλιστα τότε ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον κ.Ζάεφ να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή